Sprzedaż czekolady do fontann - Master Martini - mleczna 2kg - K&C ELITTE

Czekolada Master Martini - mleczna 2kg

Cena:100.00
mała ilość
Do koszyka

Czekolada Master Martini - mleczna.
Pakowana w worki typu doypack z zapięciem strunowym co umożliwia przechowywanie czekolady bez dostępu powietrza po jego otwarciu. Dowolna ilość szczelnie zamykanego i otwieranego opakowania.

Instrukcja rozpuszczania czekolady do fontann

  • Rozpuszczanie czekolady w kąpieli wodnej
    Nagrzać wodę w garnku (nie gotować!). Do rozgrzanej wody wstawić odpowiednio mniejszy garnek taki, który nie będzie dotykał dna większego garnka, a zarazem nie wpadnie do niego. Wsyp do suchego garnka czekoladę. Do czekolady mlecznej możesz dolać olej roślinny w proporcji 10% (np: na 1kg czekolady mlecznej dolej 100ml oleju), do czekolady deserowej lub białej dolej 20% oleju. Czekolada nie może mieć kontaktu z wodą. Rozpuszczając tym sposobem czekoladę staraj się często mieszać. Pamiętaj aby rozpuszczoną i ciepłą czekoladę wlać do rozgrzanej misy fontanny.
    UWAGA! Dodanie oleju spożywczego do czekolady w zalecanych proporcjach, nie spowoduje jej zmiany smakowej.
  • Rozpuszczanie czekolady w kuchence mikrofalowej (zalecana moc to 600W)
    Czekoladę umieścić w naczyniu przystosowanym do stosowania w kuchenkach mikrofalowych, dolewając żądaną ilość oleju roślinnego. Po około 2 min przerwij grzanie i zamieszaj łyżką rozpuszczającą się czekoladę. W przypadku kuchenek bez obrotowej podstawy należy przerywać i mieszać z częstotliwością co 30 sekund.
    Pamiętaj aby rozpuszczoną i ciepłą czekoladę wlać do rozgrzanej misy fontanny. Rozpuszczając czekoladę bezpośrednio na palniku gazowym lub elektrycznym możesz w łatwy sposób spalić czekoladę!

Waga: 2kg